Sylvie Vellemans

Nooit weet ik op voorhand wat er gaat verschijnen. Het enige wat ik zelf doe, is het eerste kleur kiezen, intunen... De taferelen die dan tevoorschijn komen dan, hebben een soort etherische energie en gaan over deze wereld en andere werelden en brengen me in een soort visioen, meegetrokken door de voor mij vertrouwde figuren, die bescherming, liefde en troost bieden - een heel positieve energie. Daarom gebruik ik ook heel graag goudstof, bladgoud en glinstering, om de schoonheid van het onaardse vast proberen te leggen- de gouden frequentie. De verf maak ik met pigmenten, eigeel, gelatine, platte kaas , Heilige as die ik meebracht uit vele tempels van India enz …

 

Ook gaat aan de voorbereiding van het paneel heel wat fysieke én meditatieve energie vooraf, want voor je kan schilderen op een houten paneel moet deze grondig en met veel liefde geprepareerd worden, in de materie én non-materie. De schilderijen functioneren voor mij als een soort talisman, mede uitgestraald door de figuren die vastgelegd worden erop en die me heel bekend, vertrouwd en extreem liefdevol voorkomen.

 

Mijn liefste wens is dat ik andere mensen ook kan raken met deze energie , een soort verzachting kan bieden in deze -soms harde- wereld. Maar hoe hard we ook op deze aarde geworpen worden soms, terug geconnecteerd kunnen worden met onze eigenste Bron.

 

Kunstwerken